Meijin Den Ryu

Shoto Budo

Kuusankosken Shoto Budo toimii maassamme Suomen Karate-Do Shotokain (SKDS) osana. Shoto Budo-nimellä harjoitellaan monipuolista kamppailu- ja itsepuolustuslajia paitsi Kuusankoskella, myös useilla paikkakunnilla Skotlannissa, mistä lajimme nimikin on kotoisin.

Sisarseurojamme on Karate-Do Shotokain nimellä mm. Helsingissä, Turussa, Salossa, Oulussa, Kempeleellä, Kuusamossa, Rovaniemellä, Taivalkoskella ja Vantaalla.

Shoto Budo pohjautuu Karate-Do Shotokaihin. Tämä näkyy siinä, että muun muassa painopiste, etäisyys, monet tekniikat ja luonnollisesti katat ovat yhteisiä perinteen sekä sisarseurojemme harjoitteiden kanssa. Shotokai puolestaan on Shotokan-tyylistä yli 50 vuotta sitten kehittynyt karaten muoto, joka karkeasti sanottuna eroaa maailmalla eniten levinneistä muista karatetyyleistä kahdessa kohdin: Shotokaissa ei ensinnäkään ole kilpailua, ja toisekseen se on pyrkinyt koko ajan kehittämään vähemmän kulmikkaat eli pehmeämmät, mutta samalla läpäisevät, virtaavat liikkeet.

Shoto Budon voi ajatella olevan tekniikka- ja harjoitevalikoimaltaan ”laajennettua” karatea. Harjoittelussamme annetaan suuri painoarvo liikkumiselle ja erityisesti vastustajan ohjailulle oman hyvän ja tämän huonon liikkeen ja tasapainon avulla. Tekniikkoihimme kuuluvat kaikki lyönnit, potkut, heitot, lukot, hallinta- ja vapautumisotteet jne. Harjoittelemme myös erilaisten perinteisten ja myös hätätilanteessa käsille sattuvien aseiden ja välineiden avulla.

Treeniajat ja paikka: Maanantai Pilkan koulu klo 17.30-19 ja perjantai Kuusankosken Urheilutalon tatami klo 18.30-20.

Facebook: https://www.facebook.com/ShotoBudoKuusankoski