Meijin Den Ryu

Aikido – Juniorit

Aikidoa leikin varjolla

Junioriaikido on aina ohjattua liikuntaa lasten tarpeet huomioon ottaen. Junioriaikido eroaa aikuisten vastaavasta siten, että siinä on mukana paljon leikkiä ja vaarallisemmat harjoitusmuodot on karsittu pois tai muutettu turvallisiksi harjoitteiksi.

Tavallinen harjoitus alkaa monipuolisella alkuverryttelyllä, joka koostuu venytyksistä ja lihasten lämmittelystä. Varsinainen harjoittelu on leikin ja aikidon sekoitusta, jossa kumpaakin tuodaan esiin lasten mieliala huomioiden.

Tavoitteena on myös opettaa lapsille itsekuria ja toisten kunnioitusta, jotta harjoittelu tapahtuu turvallisessa ilmapiirissä. Tämä on erityisen tärkeää lasten kanssa, koska kokoerot voivat olla varsin suuria kasvuvauhdin vaihdellessa. Monet vanhemmat ovatkin todenneet harjoituksilla olevan rauhoittavan vaikutuksen lapsiin. Niin, eiväthän lapset tulisi harjoituksiin, elleivät he niissä viihtyisi!

Vyökokeet motivoivat

Vyökokeet tarjoavat lapsille mukavia välitavoitteita, joissa voi testata taitojensa kehittymisen ja saada eri värisiä natsoja valkoisen vyön komistukseksi. Jokaisesta suorituksesta saa myös kauniin Aikido-junioridiplomin, jossa lukee suoritettu vyöarvo.

Junioriaikidon vyöarvot alkavat 8. kyusta ja niitä voi suorittaa aina 4. kyuhun asti. Juniorivyöarvot ovat 6. kyusta lähtien samat kuin aikuisillakin, joten lasten kasvaessa siirtyminen vanhempien harjoittelijoiden mukaan on mahdollisimman luonnollista ja helppoa.

Varusteet ja kulut

Ensimmäisiä kertoja salille saapuessa varusteiksi riittävät verryttelyhousut ja t-paita sekä sandaalit, jotta pukuhuoneista ei kulkeutuisi likaa harjoittelumatolle. Myöhemmässä vaiheessa tulee ajankohtaiseksi aikidopuvun hankinta, jossa saa opastusta omalta seuralta. Harjoituspuku maksaa noin 40 euroa

Vuoden 2014 alusta alkaen Suomen Aikidoliitton jäsenseurojen alle 18-vuotiaille harjoittelijoille on tullut pakolliseksi vuosittainen aikidolisenssi. Lisenssi sisältää vakuutuksen alaikäiselle harjoittelijalle kattaen aikidon harjoittelussa mahdollisesti sattuvat tapaturmat. Normaalit tapaturmavakuutukset harvoin kattavat kamppailulajien yhteydessä sattuneita haavereita. Vakuutuksellinen lisenssi alle 18-vuotiaille maksaa noin 40 euroa vuosi.

Loppuvuoden B-lisenssi alle 18-vuotiaille (sisältää aikidotapaturmavakuutuksen) 30 €

Aikido on varsin edullinen harrastus lapsille, sillä puvun, harjoitusmaksun ja lisenssin lisäksi siihen ei juurikaan sisälly muita pakollisia kuluja.

Seuran jäsenmaksu

Junioreiden vuosimaksu on 100€ / vuosi.
Jäsenmaksu maksetaan joka vuosi tammikuun loppuun mennessä. Jäsenmaksu on voimassa koko vuoden.

Seuran tilitiedot

Tilinumero: FI53 2025 1800 0434 86
Viite: juniorin nimi

Yhteyshenkilöt juniorivalmennuksessa:

Ari-Pekka Hyvönen              050-4329905
Jarkko Siitonen                    040-3190151

Pakkaa urheilukamat valmiiksi!